3 femei si copiii lor au beneficiat pana acum de ingrijiri in centrul pentru adapostirea victimelor violentei domestice

Hila Ovidiu

18 persoane au fost gazduite pana acum in Centrul destinat victimelor violentei domestice. 15 dintre acestia sunt minori. DGASPC Sibiu a derulat deja o intalnire cu reprezentantii autoritatilor locale care au rol in asistenta sociala pentru a-i informa despre existenta centrului si despre situatiile in care se poate apela la ajutorul acestuia.

De cand a fost inaugurat Centrul pentru primire in regim de urgenta a persoanelor care sunt victime ale violentei domestice mai bine de 15 persoane au primit deja asistenta. Despre violetna in familie dar mai ales despre cum pot fi ajutate victimele violentei domestice s-a discutat si la Sibiu in cadrul simpozionului intitulat „Servicii sociale pentru victimele violentei domestice din judetul Sibiu” organizat de catre DGASPC. Au participat mai bine de 100 de persoane, membri ai asociatiilor care se ocupa de ajutorare victimelor violentei, reprezentanti ai autoritatilor locale sau reprezentanti ai centrului de formare si evaluare in asistenta sociala. Centrul de la Talmaciu a fost deschis oficial la finele lunii ianuarie a acestui an si are o capacitate de 20 de locuri. La momentul de fata doar o femeie si copiii acesteia au reusit sa isi gaseasca un adapost. Pentru celelalte doua si copiii acestora se cauta inca solutii astfel incat ele sa fie ferite de agresori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mai putine viroze si pneumonii

Sezonul de gripe, viroze si raceli specifice sezonului rece se apropie de final. Numarul infectiilor respiratorii si pneumoniilor a fost in continua scadere in ultimele saptamani. Sibienii sunt sfatuiti sa fie prudenti in ceea ce priveste sanatatea mai ales acum, la inceput de primavara. Scaderea inregistrata este semnificativa comparativ cu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro