18 suspiciuni de gripa

Hila Ovidiu

Numarul cazurilor de gripa ar putea creste la Sibiu. In ultima saptamana au fost raportate 18 suspiciuni de boli compatibile cu virusurile gripale. Epidemiologii Directiei de Sanatate Publica au recoltat inca o proba de exudat de la un copil de 5 ani.

In ciuda gerului care a pus stapanire pe tara noastra in ultimele saptamani virusurile par sa isi faca de cap nestingherite. Numarul de cazuri de suspiciuni de gripa a crescut cu peste 50 la suta fata de saptamana anterioara. S-au raportat in doar o saptamana 18 cazuri de afectiuni compatibile cu gripa. Epidemilolgii au recoltat o noua proba pentru determinarea diagnosticului gripal de la un copil in varsta de 5 ani. De la inceputul anului si pana in prezent, la nivel national, 6 persoane au pierdut lupta cu grupa si complicatiile date de aceasta. Printre victime se numara si un copil.

Medicii spun ca singura modalitate sigura de protectie impotriva formelor grave de gripa este vaccinarea.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Atentie, e...ger!!!

Un nou val de ger s-a abatut de joi asupra tarii noastre. Meteorologii au emis un cod galben de frig valabil pentru mai bine de 20 de judete printre care si Sibiul. Date fiind conditiile meteo, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica le recomanda sibienilor, in special celor cu probleme cardiace […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro