14, 15 si 16 decembrie, zile de doliu national!

Hila Ovidiu

Romania va avea 3 zile de doliu national in memoria Regelui Mihai. Cel mai probabil acestea vor fi pe 14, 15 si 16 decembrie. Reprezentantii Casei Regale spun ca trupul neinsufletit al Majestatii Sale va ajunge in Romania in 13 decembrie.

Presedintele Johannis a anuntat inca de marti ca in Romania vor fi mai multe zile de doliu national in memoria celui care a fost Regele Mihai I, ultimul monarh al tarii noastre. Guvernantii spun ca cel mai probabil zilele de doliu vor fi stabilite pentru perioada 14-16 decembrie. Reprezentantii Casei Regale spun ca trupul neinsufletit al Regelui va ajunge pe Aeroportul Otopeni in 13 decembrie la ora 11.00. de acolo va fi transportat cu masina la Castelul Peles. Incepand cu ora 14.00 trupul neinsufletit  al Majestatii Sale Defuncte Regele Mihai va fi asezat in Holul de Onoare al Castelului iar mai apoi la Sala Tronului din Palatul Regal. Cei care vor sa aduca un ultim omagiu Majestatii Sale Defuncte o vor putea face miercuri intre orele 21.00 si 24.00, joi 14 decembrie intre orele 08.00 si 22.00 si vineri 15 decembrie intre orele 08.00 si 22.00.

Sambata la ora 10.55 sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui va fi depus in Piata Palatului Regal unde va avea loc si un mic ceremonial religios si militar. Slujba de inmormantare se va face la Catedrala Patriarhala insa publicul nu va avea acces. Tot privata va fi si slujba de ingropare a Regelui Mihai I la Catedrala noua din Curtea de Arges.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Intalniri informative pe tema trecerii contributiilor sociale de la angajator la angajat

Inspectorii de munca isi dau intalnire cu angajatorii si reprezentantii angajatilor. In perioada urmatoare vor avea loc mai multe sesiuni de informare cu privire la trecerea contributiilor de la angajator la angajat si obligativitatea celui dintai de a initia negocieri salariale. Prima intalnire va avea loc in 7 decembrie la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro