135 de ani de Artilerie Romana Moderna

Hila Ovidiu

Zi de sarbatoare pentru artileristii sibieni. Joi s-au implinit 135 de ani de la momentul la care Carol I, prin Inalt Decret, infiinta „Scoala Speciala de Artilerie si Geniu”. Momentul a fost marcat la Sibiu printr-un ceremonial militar festiv si dezvaluirea unei placi comemorative.

Prima scoala de artilerie din tara noastra a fost infiintata in 1881 in Bucuresti. Cei prezenti joi in curtea Scolii de Artilerie din Sibiu au putut asista la un ceremonial militar festiv. A fost dezvelita chiar si o placa de comemorare. Militarii au primit si binecuvantarea Inaltpreasfintiei Sale Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

Scoala dedicata artileristilor functioneaza la Sibiu inca din anul 1948 cand a fost mutata aici de la Pitesti. In 26 octombrie 1970 ia nastere Scoala Militara de Ofiteri Activi de Artilerie Ioan Voda cu sediul la Sibiu. Cele mai mari modificari au aparut insa in 1997. La 1 iunie s-a infiintat Scoala de Aplicatie pentru Artilerie si Rachete si Scoala de Aplicatie pentru Artilerie Terestra si Artilerie Antiaeriana, tot cu sediul la Sibiu. O noua modificare a aaparut in 1 august 2005 cand a fost infiintat Centrul de Pregatire pentru Artilerie Terestra „Ioan Voda” si Centrul de Pregatire pentru Artilerie Antiaeriana „General Gheorghe Popescu” in cadrul Scolii de Aplicatie pentru Unitati Sprijin de Lupta „General Eremia Grigorescu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Noi cazuri de gripa

In ciuda primaverii gripa inca isi face de cap pe la Sibiu. In ultima saptamana au fost confirmate cu laboratorul 4 noi cazuri. 2 sunt pozitive pentru gripa pandemica iar celelalte pentru gripa sezoniera. Cele doua cazuri de gripa pandemica au fost depistate la doi adolescenti de 16 si 17 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro