13 cetăţeni din Siria, Afganistan și Pakistan opriţi la frontiera cu Ungaria

stiri redactie

În urma activităților desfășurate de polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale în zona de competență, în cursul zilelor de 08 și 09 iunie, au fost depistași 13 de cetățeni afroasiatici care intenționau să treacă ilegal frontiera. 

Azi dimineață, în jurul orei 04.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai, aflaţi în misiune pe comunicația Valea lui Mihai – P.T.F Rutier Valea lui Mihai, au observat un autoturism Mazda, înmatriculat în România, al carui sofer a virat pe un drum secundar care ducea spre frontiera cu statul vecin, încercând să evite sa fie oprit de către echipajul PF aflat pe comunicație.

După ce maşina a fost oprită, s-a stabilit că șoferul și pasagerul din dreapta sunt cetățeni români, iar în interiorul mijlocului de transport se aflau, ca pasageri, șapte cetăţeni străini, toți bărbaţi.

Întrucât cei șapte nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 20 şi 37 ani. Aceştia au declarat că se îndreptau spre frontiera cu Ungaria, intenţionând să treacă ilegal, pe jos, în ţara vecină, pentru a ajunge în vestul Europei.

In data de 08.06.2021, ora 08.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Girișu de Criș au depistat, pe timpul misiunilor derulate în zona de competență, în gara din localitatea Cefa, şase cetățeni străini care nu îşi justificau prezenţa în  apropierea frontierei de stat.

Personale în cauză au fost transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, iar în cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că sunt cetăţeni din Afganistan și Pakistan, având vârste cuprinse între 16 şi 23 ani, majoritatea dintre ei fiind solicitanţi de azil în ţara noastră.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări față de cetățenii străini și cei doi cetățeni români, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - SITUAȚIA PERSOANELOR VACCINATE ÎMPOTRIVA COVID-19 ÎN DATA DE 08 IUNIE 2021 LA NIVELUL JUDEȚULUI SIBIU

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 219.277 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, în cadrul etapei I și etapei a II-a din Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 în România. Până la momentul de față au fost imunizate, în total, 117.224 persoane […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro