113, numarul de urgenta pentru persoane cu dizabilitati de auz si vorbire

Hila Ovidiu

Persoanele cu dizabilitati de auz sau vorbire au acum posibilitatea apelarii Serviciului de urgenta. Apelul se face prin sms la numarul 113. Pentru a putea utiliza serviciul este insa nevoie de inscrierea in baza de date a Serviciului Unic de Urgenta 112.

Persoanele cu dizabilitati de auz, vorbire sau chiar ambele au acum ocazia de a anunta potentiale situatii de urgenta. Pentru ele Serviciul de Telecomunicatii Speciale a lansat un numar unic de sms. La 113 persoanele cu dizabilitati pot anunta orice situatie de urgenta. Mesajul este practic asociat unui apel de urgenta iar numarul poate fi folosit gratuit. Pentru a putea apela numarul de urgenta pentru persoane cu dizabilitati, este nevoie de o autentificare pe 112, i se va raspunde insa operatorul nu va initia un dialog ci va inchide apelul reusint astfel identificarea apelantului. Dupa inchiderea apelului persoana in cauza va primi un mesaj cu un text in care i se va cere sa trimita prin sms adresa incidentului si tipul urgentei. Sms-ul se va trimite pe 113. Reprezentantii STS spun ca sms-urile care vin pe 113 si sunt proventite de la persoane neinregistrate pe 112 vor fi automat respinse.
Cei care vor incerca sa se distreze folosind numerele unice de urgenta risca amenzi intre 500 si 1000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Calendarul Zilei de 23 noiembrie

1496 – S-a născut Clément Marot, poet francez, renascentist, traducător al Psalmilor lui David (“Adolescenţă indulgentă”) (m.12.09.1544). 1843 – La Academia Mihăileană din Iaşi, Ion Ghica a inaugurat cursul de economie politică cu celebrul său discurs „Despre importanţa economiei politice”. 1859 – S–a născut faimosul pistolar american Billy the Kid […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro