11 milioane de euro pentru reabilitarea termica a 3 cladiri de la Judetean

Hila Ovidiu

3 dintre cele mai mari cladiri ale Spitalului Judetean vor intra intr-un amplu proces de modernizare in privinta eficientei energetice. Lucrarile efective sunt programate sa inceapa in luna mai a anului viitor si sa dureze pana in septembrie 2021. Bugetul investitiei, provenit din fonduri nerambursabile, este de 11 milioane de euro.

Proiectul pentru care se acorda o finantare nerambursabila de peste 50 de milioane de lei prevede reabilitarea termica a Cladirii de pe Bulevardul Coposu, a Blocului Chirurgical si a Sectiei de Dermato-Venerologie. Prima dintre cladiri a fost construita in urma cu aproape 35 de ani si gazduieste sectiile de Neonatologie, Prematuri, Obstetrica Ginecologie I si II, Cardiologie I si II, Laboratorul de Radiologie si Imagistica Medicala, Laboratorul de analize si o farmacie. Blocul Chirurgical dateaza din 1913 si adaposteste sectiile de Chirurgie, Ortopedie, Urologie si Neurochirurgie. Cel de-al treilea imobil este unul dintre cele mai vechi din Sibiu, a fost construit in 1904 si nu a mai beneficiat de reparatii de acum 13 ani. Practic cele 3 cladiri sunt cele mai mari consumatoare de energie din tot spitalul judetean.

Lucrarile de reabilitare vizeaza modernizarea in totalitate a retelelor termice, electrice , de ventilatie, de apa si de calanizare, reparatia tencuielilor si a pardoselilor, recompartimentari acolo unde este cazul, inlocuirea tamplariilor, termoizolarea peretilor, refacerea fatadelor si realizarea a 15 pompe de caldura cu sondare sol dar si montarea de centrale de ventilatie cu recuperare de caldura. Lucrarile efective sunt programate sa inceapa in mai  anul viitor. Fiind vorba de interventii de mare amploare a fost nevoie de gasirea de solutii pentru ca sectiile spitalului sa continue sa functioneze.

Investitia trebuie sa fie finalizata pana in luna septembrie a anului 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bugetare participativa la Sibiu

Sibienii au din acest an ocazia de a decide in ce se vor investi prioritar banii municipalitatii. In acest sens Primaria pregateste un program de bugetare participativa pentru anul viitor. Concret, oamenii pot depune proiecte care sa imbunatateasca conditiile de locuit in cartierul lor sau in intregul oras. Cele mai […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro