Zone istorice murdare, cladiri ce stau sa cada si miros de urina…cealalta fata a Sibiului

Hila Ovidiu

Cu pereti mazgaliti, cladiri ce stau sa cada, mizerie si miros de urina. Asa sunt intampinati turistii Sibiului care au curajul sa se departeze de cele doua celebre piete ale orasului. Pasajul Scarilor spre exemplu este plin de mazgalituri iar gangul din lateralul Muzeului de Istorie este plin de mizerie si miros de urina!

Conform aceleiasi zicale romanesti, cu gardul si leopardul, si centrul Sibiului se prezinta cam sub aceeasi forma. Zona de promenada Balcescu, Piata Mare sau Piata Mica arata ca din revista insa turistii care se aventureaza pe stradute laturalnice descopera o alta imagine a orasului iar aceasta nu este tocmai placuta. Cei care vor sa viziteze Pasajul Scarilor insa nu doresc sa coboare efectiv treptele ci folosesc aleea pavata din capatul Liceului de Arte sunt intampinati cu pereti plini de grafitti la limita…grotescului. Turistii care stiu si cateva cuvinte in limba romana pot chiar descifra mesajele de pe peretii, de la declaratii de dragoste la mesaje obscene. Nici zona de scari sau partea exterioara a pasajului nu arata mai bine. Asa zisii artisti si-au pus amprenta si pe aceste ziduri.

Municipalitatea sibiana a pus gand rau celor certati cu legea care mazgalesc peretii insa pana acum abia in 5 cazuri au fost identificati autorii. Acestia sunt minori asa ca parintii sunt cei care trebuie sa plateasca eventualele stricaciuni.

Situatia ar putea fi mult mai usor rezolvata, iar astfel de profanari ale zonelor istorice din oras ar putea fi prevenite daca cei de la Politia Locala ar fi mai activi. In loc sa pazeasca spatiul din fata Primariei oamenii legii din mediul local ar putea patrula si in aceste zone. Asta i-ar sensibiliza cu siguranta pe cei cu mania spraiului colorant.

La fix o aruncatura de bat de faimoasa Piata Mare, impodobita deja pentru sarbatorile de iarna, se afla Muzeul de Istorie. Si zidurile acestuia sunt pline de opere de arta. Asta ca sa nu mai vorbim de gangul din lateralul cladirii care este vesnic plin de mizerie, chistoace si pachete de tigari si…valuri de urina. Cei care trec prin zona sunt sfatuiti sa ia o gura mare de aer inainte de a traversa micutul spatiu acoperit.

Nici cladirile private nu pastreaza poleiala celor din centru. Pe Mitropoliei si in alte zone ale orasului sunt imobile istorice care stau sa se darame dintr-o clipa in alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Peste 2 mii de viroze in ultima saptamana

In ciuda vremii cu temperaturi specifice mijlocului de primavara si nicidecum sfarsitului de toamna, mai bine de 2 mii de sibieni s-au ales cu infectii respiratorii. A fost raportata si o noua suspiciune de gripa. De la inceputul sezonului si pana in prezent medicii de familie au anuntat 5 suspiciuni […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro