Ziua Mondiala a Vederii

Hila Ovidiu

In fiecare an ziua de 8 octombrie este dedicata oftalmologiei. Conform calendarului Organizatiei Mondiale a Sanatatii in aceasta zi se sarbatoreste Ziua Mondiala a Vederii. Actiunile din aceasta zi au ca scop tragerea unui semnal de alarama cu privire la importanta protejarii vederii.

inxV-ati imaginat vreodata cum ar arata lumea daca nu ati putea vedea??? Daca nu, incercati sa inchideti ochii pentru cateva secunde si sa va deplasati asa, cu ochii inchisi pana la chiuveta pentru a lua un pahar cu apa. Ati reusit? Probabil foarte greu…
vederea este una dintre cele mai importante calitati cu care am fost inzestrati. De aceea ea trebuie pretuita. Pentru a trage un semnal de alarma cu privire la faptul ca oricand ne putem pierde simtul vazului Organizatia Mondiala a Sanatatii a lansat Ziua Mondiala a vederii. Specialistii oftalmologi spun ca la acest moment la persoanele trecute de 40 de ani cea mai des intalnita afectiune este cataracta. Tot ei spun si ca boala poate fi tratata usor in situatiile in care oamenii se prezinta la medic la timp.
De asemenea medicii atrag atentia si asupra faptului ca petrecerea majoritatii timpului cu telefonul in mana, in fata calculatorului sau la televizor duce la pierderea vederii de la varste mult mai fragede. Se recomanda efectuarea a cel putin un control oftalmologic pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Modificari legislative

Vesti bune pentru cei care vor sa obtina permisul de conducere sau cei care vor sa echivaleze pentru tara noastra permisul de conducere obtinut in alte state. De miercuri au intrat in vigoare noi reglementari care faciliteaza atat echivalarea permisului cat si obtinerea carnetului de conducere romanesc. Noile prevederi legale […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro