Ziua Mondiala A Sanatatii

Hila Ovidiu

Ziua Mondiala a Sanatatii sarbatorita mai de vreme la Sibiu. Si pentru ca tema din acest an este “sanatatea si imbatranirea”, la Clubul Pensionarilor 60+  vor avea loc mai multe actiuni dedicate persoanelor de varsta a treia. La nivel mondial Ziua sanatatii se sarbatoreste in data de 7 aprilie.

Ziua Mondiala a Sanatatii este sarbatorita cu o zi mai devreme la Sibiu. In centrul atentiei vor fi de aceasta data persoanele varstnice. Manifestarile dedicate special batranilor sunt organizate de catre DSP Sibiu in colaborare cu Prefectura, Comitetul Consultativ Judetean de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Varstnice si studentii de la medicina. Evenimentul va avea loc la clubul pensionarilor din fosta cladire a Finantelor.In acest an, Ziua Mondiala a Sanatatii  are ca tema sanatatea si imbatranirea si se desfasoara sub sloganul: „O stare buna de sanatate adauga viata anilor – varstnici sanatosi, activi si fericiti!” Prin aceasta actiune reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii vor sa traga un semnal de alarma cu privire la faptul ca sanatatea poate fi protejata mai apoi si nu recuperata la batranete. Si mai ingrijorator este faptul ca la ora actuala se constata o crestere a numarului varsnicilor si o scadere a populatiei active. Spre exemplu in judetul Sibiu numarul persoaneloc cu varste cuprinse intre 15 si 59 de ani a scazut de la aproape 290 de mii in 2001 la aproximativ 278 de mii in 2011. la polul opus numarul persoanelor de 80 de ani si peste a crescut de la 7500 la aproape 11.500 de persoane in ultimii 10 ani. Pentru a veni in ajutorul populatiei cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, OMS lanseaza un apel la actiune in vederea consientizarii faptului ca sanatatea la varste inaintate depinde de stilul de viata si de atentia pe care o acordam sanatatii de-a lungul timpului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Burse ale locurilor de munca si oferte de angajare in strainatate

Ultima saptamana a lui aprilie va fi plina de oferte de angajare atat in tara cat si in strainatate. In zilele de  25 -26 aprilie Ajofm Sibiu organizeaza selectia pentru cele 60 de locuri de munca oferite in Germania, iar in 27 aprilie va avea loc Bursa Generala a Locurilor […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro