Ziua Mondiala a Pisicii

Hila Ovidiu

Iubitorii si mai cu seama posesorii de feline au avut motiv de petrecere sambata. De ce? Pentru ca in fiecare an, inca din 2002, in data de 8 august se sarbatoreste Ziua Mondiala a Pisicii.

images

Din dragoste pentru animale, pentru mancare sau pentru obiectele care ii inconjoara si le fac viata mai frumoasa oamenii au inventat fel de fel de sarbatori. Una dintre ele este si Ziua Mondiala a Pisicii. Aceasta se sarbatoreste din 2002, reprezinta o incununare a legaturii dintre om si feline si a fost initiata de catre Fondul International pentru Bunastarea Animalelor. Cercetatorii spun ca la momentul de fata pe intreg mapamondul traiesc mai bine de 500 de milioane de pisici. Ba mai mult, in antichitate felinele erau divinizate, considerate reincarnari ale zeilor coborati pe Pamant. La polul opus s-a situat perioada Evului Mediu cand bietele feline au fost asociate fortelor malefice si aproape exterminate. La momentul de fata acestea au reusit sa isi recapete statutul social si sunt considerate niste excelente animale de companie. Sunt iubitoare, putin costisitoare si nu necesita o atentie deosebita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Scoala ca-n Finlanda

Sibiul ar putea avea scoala ca-n Finlanda. Este arhicunoscut faptul ca sistemul educational finlandez este cel mai prolific din lume. Pana la acest moment in tara noastra mai exista o singura scoala care functioneaza dupa acest sistem. Aceasta se afla in Capitala. Modelul finlandez de educatie pune foarte mare accent […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro