Ziua Jandarmeriei, la Sibiu

Hila Ovidiu

Jandarmii sibieni si-au serbat astazi Ziua Armei printr-un ceremonial militar si religios plin de solemnitate. Spre diferenta de alti ani, evenimentele dedicate marcarii implinirii a 162 de ani de la intemeierea Jandarmeriei Romane au fost lipsite la Sibiu  de fast si spectacol.

Sarbatoare solemna la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Sibiu. Jandarmii sibieni si-au serbat astazi, alaturi de colegii lor din intreaga tara, Ziua Armei. Spre diferenta de alti ani, de aceasta data jandarmii sibieni si-au serbat ziua printr-un ceremonial simplu, dar plin de solemnitate. La eveniment au luat parte, printre altii, si prefectul judetului Sibiu, Horatiu Racuciu, IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, dar si veterani si cadre militare in rezerva si retragere. In deschiderea evenimentului, colonelul Costel Dogaru,  care a vorbit despre semnificatia zilei de 3 aprilie pentru jandarmi. IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a oficiat o scurta slujba religioasa, dupa care a tinut sa le adreseze cateva cuvinte despre misiunea spirituala a jandarmilor in societate. Si prefectul Judetului Sibiu, Horatiu Racuciu, a tinut sa le multumeasca jandarmilor sibieni pentru si-au facut datoria cu onoare si raspundere. In incheierea ceremonialului militar si religios, cei mai merituosi jandarmi din cadrul IJJ Sibiu au fost inaintati in grad, sau au fost recompensati cu laude si multumiri pentru ca si-au indeplinit exemplar misiunile. De asemenea a avut loc si festivitatea de premiere a jandarmilor care au castigat competitiile de  tir, tenis de masa, sah, fotbal sau Cupa Jandarmeriei la schi pentru copiii jandarmilor, ce s-au desfasurat premergator Zilei Jandarmeriei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident in gospodarie

Un accident banal petrecut in gospodarie, i-a adus moartea unui barbat de 46 de ani din Porumbacu de Jos. Omul a incercat sa urce in pod, pe o scara exterioara, dar a alunecat si a cazut de la cativa metri. Pana la sosirea echipajului SMURD, barbatul a decedat. Un barbat […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro