Ziua internationala a securitatii si sanatatii in munca

Hila Ovidiu

La 28 aprilie pe intreg mapamondul se sarbatoreste Ziua internationala a securitatii si sanatatii in munca. Evenimentul a fost marcat si la Sibiu. Cei de la ITM au organizat actiuni in intreg judetul.

acc mActiunile din acest an au fost canalizate cultura nationala de securitate si sanatate in munca. In Sibiu si Medias au avut loc mai multe campanii de informare. Una dintre ele a fost derulata in unitati de invatamant. Implicate au fost cu precadere liceele tehnice unde de pe bancile scolii elevii pot intra direct in campul muncii. Actiunile au ca scop prevenirea accidentelor de munca si a bolilor profesionale. Anual la nivel global se produc mai bine de 2,3 milioane de decese din cauza accidentelor de munca. In tara noastra numarul accidentelor de munca soldate cu deces a fost in continua scadere in ultimii 7-8 ani de zile. Astfel, daca in 2008 erau inregistrate mai bine de 500 de accidente de munca mortale in anul trecut au fost inregistrate 185. La Sibiu cele mai multe acciente de munca au loc in constructii, transporturi si silvicultura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Taximetristi amendati

Politistii rutieri alaturi de specialisti ai Registrului Auto Roman au controlat in cursul zilei de luni aproape toti operatorii de taximetrie din Sibiu. Pentru neregulile depistate s-au dat zeci de amenzi. Mai toti taximetristii din Sibiu au fost trasi pe dreapta in cursul zilei de luni de catre politistii rutieri […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro