Ziua Eroilor la Gura Raului

Hila Ovidiu

Tot joi a fost sarbatorita si Ziua Eroilor. Ceremonii specifice au avut loc in toate marile localitati din judet. O ceremonie speciala a avut loc si la Monumentul Eroilor din Gura Raului. In aceasta localitate traieste si nea Ioan Albusiu, ultimul supravietuitor al celui de-al Doilea Razboi Mondial.
veteranEroii neamului au fost comemorati cu nespusa piosenie la Gura Raului. Ceremonia a avut loc chiar la Monumentul Eroilor aflat in centrul localitatii, in apropiere de Biserica. La ceremonialul militar si religios au participat autoritati locale si judetene, preoti, Garda de onoare a Scolii de Aplicatie pentru Unitati Sprijin de Lupta General Eremia Grigorescu, dar si toata suflarea gurenilor. Si asta pentru ca, oamenii de aici au un respect deosebit pentru eroii neamului. Printre eroii celui de-al Doilea Razboi Mondial se numara zeci de gureni care si-au jertfit viata pe campul de lupta. Lor li se adauga cativa norocosi care au reusit insa sa se intoarca de pe front acasa la cei dragi. Singurul ramas in viata la momentul de fata este Ioan Albusiu, sau mos` Ion cum ii spun localnicii. Batranul a primit joi o diploma speciala. La cei 95 de ani ai sai nea` Ioan isi aminteste fiecare scena traita pe front. A luptat pe Frontul de Vest si a fost chiar in muntii Tatra. De mic a dus o viata grea, dar spune ca l-au ajutat credinta in Dumnezeu si dragostea de tara si de Gura Raului, localitatea unde a vazut lumina zilei pentru prima oara. L-a lasat auzul, dar nu si puterea de viata. iubeste dansurile populare mai mult decat orice altceva pe lumea asta. Acum mai are o singura dorinta. Sa-i ajute Cel de Sus ca la anul sa mai urce odata pe scena sa joace o jiana. Si nu oricum ci alaturi de nepot si doamnele satului. Nepotul, un pusti de nici 14 ani e mandru tare ca are in viata un asemenea strabunic. Ceremonia eroilor a continuat cu discursuri oficiale. Cu totii au incercat, in cuvinte cat mai frumoase sa isi arate pretuirea pentru cei care si-au dat sufletul pentru ca noi sa traim liberi in Romania de astazi. Ceremonia s-a incheiat cu defilarea garzii de onoare. In cadrul ceremoniei a fost prezentat comunitatii Gura Raului si steagul marturie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dubla Sarbatoare: Inaltarea si Sfintii Constantin si Elena

Joi a fost zi cu dubla insemnatate pentru crestini. acestia au sarbatorit Inaltarea domnului dar si Sfintii Constantin si Elena. Aproape 2 milioane de romani si-au sarbatorit in 21 mai onomastica. 2015 este unul din putinii ani in care doua mari sarbatori pica in aceeasi zi. Joi crestinii au Sarbatorit […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro