Zi de post aspru si rugaciune

Hila Ovidiu

Miercuri a fost zi de post si rugaciune pentru crestinii ortodocsi de pretutindeni. In fiecare an la data de 29 august se marcheaza Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Este ultima mare sarbatoare din actualul an bisericesc.

Crestinii au tinut miercuri post aspru marcand astfel ziua Taierii Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Aceasta este ultima sarbatoare din acest an bisericesc. Noul an incepe la 1 septembrie. Praznicul aminteste de momentul in care Irod a incuviintat decapitarea Sfantului in schimul unui dans al Salomeei, fiica Irodiadei.

In traditia populara se spune ca in aceasta zi oameni nu trebuie sa manance varza, nu trebuie sa taie alimentele cu cutitul ci sa le rupa cu mana si nu trebuie sa bea vin rosu pentru ca acesta aminteste de sangele sfantului.

In aceasta zi femeile,  mai ales cele din zonele rurale, au dat de pomana in cinstea celor trecuti in lumea celor drepti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Examen pentru obtinerea calitatii de administrator de imobil

Primaria sibiu organizeaza  examen pentru atestarea administratorilor de imobile. Concursul se va sustine in data de 24 septembrie. Se pot inscrie pentru a obtine atestatul necesar persoanele care sunt domiciliate in Sibiu, au capacitate deplina de exercitiu, au diploma de bacalaureat, sunt apte din punct de vedere psihologic, au urmat […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro