Zeci de hectare de vegetatie uscata distruse de foc

Nu dezmiristiti cu foc!!! Riscati amenzi usturatoare. De la jumatatea lunii se vor forma comisii mixte care ii vor sanctiona drastic pe toti cei care sunt prinsi ca dau foc vegetatiei uscate pe camp. Cei de la ISU fac apel la sibieni sa supravegheze focul in situatia in care aleg totusi sa arda resturile de vegetatie uscata.

De la inceputul lunii si pana in prezent pompierii sibieni au fost solicitati sa intervina in cazul a 25 de incendii de vegetatie uscata provocate de catre cei care au incercat sa isi curete terenurile agricole si pajistile folosind focul. Au ars mai bine de 20 de hectare de vegetatie uscata.  Numai in weekend au fost inregistrate mai bine de 6 incendii dintre care doua de mari dimensiuni. In unul din cazuri incendiile s-au extins si au cuprins o baraca si o anexa gospodareasca. In alt caz flacarile au ajuns pana la litiera padurii. Numai interventia promopta a pompierilor a facut ca flacarile sa fie oprite inainte de a mistui padurea.

Cei de la ISU spun ca, daca sunt prinsi, cei care dau foc intentionat vegetatiei risca amenzi usturatoare.

Pompierii mai spun si ca in situatia in care oamenii isi doresc neaparat sa isi curete gradina si sa dea foc resturilor de vegetatie o pot face dar numai dupa ce strang gramezi de iarba uscata. Astfel focul poate fi mult mai usor tinut sub control.

Dupa situatia in care o padure a fost la un pas sa ia foc, reprezentantii Prefecturii Sibiu au dat ordin sa se efectueze controale. Toti cei prinsi pe picior gresit risca amenzi usturatoare.

In cazul persoanelor juridice spre exemplu, amenzile sunt de pana la 50 de mii de lei in cazul arderii miristilor.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS