Zeci de gospodarii afectate de inundatii in ultimele 48 de ore

Vremea rea face ravagii la Sibiu! In weekend zeci de subsoluri, curti si case au fost inundate si mai multe drumuri au fost temporar inchise pentru a fi curatate de aluviuni. Inca de aseara la Sibiu se afla secretarul de stat Raed Arafat care, alaturi de prefectul Adela Muntean, reprezentanti ai ISU, IPJ si Armata, coordoneaza actiunile de indiguire respectiv de evacuare a apei din gospodariile afectate.

Urgia s-a dezlantuit sambata la Sacadate. Acolo au fost inundate 16 subsoluri. La scurt timp au fost anuntate inundatii si in Apoldu de Jos. Si aici au fost inundate curti, subsoluri sau demisoluri. La Apoldu de Sus au fost inundate si drumuri.

Bilantul zilei de sambata a fost de 30 de subsoluri golite de pompieri cu apa, 16 curti si 3 locuinte.

Nici ziua de duminica nu a fost mai usoara. Drumurile Daia –Vecerd, Tilisca-Rod si chiar DN 7 au fost inchise partial pentru a permite curatarea aluviunilor ajunse pe partea carosabila. Inundatii au fost si in ocna Sibiului. Actiunile de evacuare a apei din aceasta zona au fost coordonate de insusi Raed Arafat, prezent la Sibiu in cadrul unui tur prin judetele afectate de ploi si inundatii.

Si in cursul zilei de luni secretarul de stat Arafat a ramas la Sibiu pentru a coordona actiunile de evacuare a apei din gospodariile afectate. Dupa orele pranzului in intreg judetul a fost o adevarata desfasurare de forte. Sute de militari, angajati si voluntari ai ISU s-au ocupat de indiguiri de urgenta acolo ude a fost cazul.

Se lucreaza intens pentru ridicarea de diguri din saci de nisip in Saliste, in Cristian si chiar in Sibiu. majoritatea digurilor formate au lungimi de aproximativ 200 de metri.

Vestea proasta este ca vremea nu se indreapta prea curand. La momentul de fata sunt active doua coduri portocalii pentru judetul nostru. Unul dintre ele vizeaza ploi abundente si ramane active pana marti, iar cel de-al doilea vizeaza riscul de inundatii si vizeaza judetul nostru pana miercuri.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS