Weekendul a adus la Biblioteca Astra prima piata de seminte din Sibiu

Sibienii s-au inghiesuit in weekend la Biblioteca Astra! Nu, n-au vrut sa imprumute carti ci sa plece acasa cu seminte si butasi din soiuri de legume si plante aromatice romanesti. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul celor de la ”Seminte cu suflet”, o grupare de agricultori care si-a propus promovarea soiurilor romanesti.

Cateva sute de sibieni s-au asezat la coada sambata dimineata in speranta ca vor pune mana pe mult ravnitele seminte de legume oferite gratuit de catre cei de la Seminte cu Suflet. Nimeni nu s-a asteptat sa fie o cerere atat de mare pentru semintele de rosii, ardei sau castraveti ori dovlecei din soiuri care s-au cultivat de-a pururi pe taramurile noastre. Insa pliculetele cu seminte s-au epuizat in primele minute de la deschiderea a ceea ce s-a dorit a fi prima piata de seminte din Sibiu.

Cei care nu au mai prins seminte s-au ales cu informatii pretioase despre gradinarit, au putut sta de vorba cu cei care este considerat parintele a mai bne de 20 de soiuri de legume, majoritatea omologate la OSIM si au plecat de la Biblioteca Astra cu promisiunea ca vor reusi cu ajutorul celorlalti membri ai asociatiei Seminte cu Suflet sa obtina cate un pliculet cu seminte din soiurile romanesti.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS