Weekend dedicat olarilor

Hila Ovidiu

Iubitorilor de arta traditionala li s-a pregatit un adevarat festin vizual in acest weekend. De sambata incepe Targul Olarilor si tot de atunci se deschid la Muzeul Astra expozitii dedicate olaritului.

oale

Targul Olarilor va debuta sambata dimineata la ora 10. Mesteri olari din toata tara si-au anuntat prezenta la Sibiu. Si nu vin cu mana goala ci cu cele mai bune obiecte din lut ars. Vorbim despre farfurii smaltuite, oale pentru sarmale, ulcioare pentu apa, ulcele pentru gatit la vatra si o paleta larga de obiecte decorative de la magneti de frigider la vaze in stil egiptean. Tot sambata la Casa Artelor, de la ora 16.00 are loc vernisajul expozitiei “Mostenirea familiei Sitar.Olaritul”. Cu acest prilej va fi lansat si primul numar al Ziarului olarilor din Romania. Tot in aceeasi zi publicul va putea vizita la parterul Casei Artelor expozitia temporara “Frumos. Ceramic.Folositor.Ceramica de Sibiu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Elena Mosuc intr-un spectacol de zile mari la Sibiu

In 10 septembrie se da startul Festivalului International al Artei Lirice. Primul dintre concerte va fi unul de exceptie. Muzica de camera se va imbina cu musical-ul si chitara portugheza intr-un spectacol semnat Elena Moşuc, Goncalo Salguiero si Gabriel Bebeselea ca dirijor. Este prima orara cand soprana Elena Mosuc vine […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro