Weekend de foc pentru pompierii sibieni

stiri redactie

A fost un weekend incarcat pentru pompierii sibieni. Salvatorii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea a 7 incendii si acordarea de ajutor medical in diverse situatii. Au fost per total  in jur de 100 de solicitari de sprijin.

Pentru incendii de vegetatie uscata pompierii au intervenit in Sibiu, Medias, Copsa Mica si Brateiu. Cea mai dificila interventie a fost cea din Copsa unde au ars 3 hectare de vegetatie iar pompierii au petrecut intreaga noapte de veghe pentru ca focul sa nu se reaprinda. La aceste interventii se adauga si 3 incendii de locuinte, masini sau anexe gospodaresti.

Pompierii spun insa ca cea mai mare bataie de cap o dau in aceasta perioada incendiile de vegetatie. Salvatorii le reamintesc sibienilor ca incendierea miristilor nu este cea mai sanatoasa solutie pentru curatarea terenurilor agricole iar, in cazul izbucnirii unui incendiu, vinovatii sunt pasibili de amenzi usturatoare.

In cazul in care “dezmiristitul” este impetuos necesar acesta se poate face numai in situatia in care nu bate vantul si numai dupa ce vegetatia uscata a fost stransa in gramezi. Arderile se pot face doar pe timp de zi si doar cu luarea masurilor de precautie necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Turist preluat de elicopterul SMURD dupa ce s-a accidentat in Muntii Fagarasului

A fost un weekend incarcat pentru pompierii sibieni. Salvatorii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea a 7 incendii si acordarea de ajutor medical in diverse situatii. Au fost per total  in jur de 100 de solicitari de sprijin. Pentru incendii de vegetatie uscata pompierii au intervenit in Sibiu, Medias, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro