Vreti sa va imunizati antigripal? Grabiti-va! Mai sunt 6 mii de doze!

Hila Ovidiu

Mai bine de 6 mii de sibieni au fost vaccinati antigripal pana la acest moment. S-a consumat jumatate din cantitatea de imunizant alocata pana acum judetului nostru. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica spun ca in situatia in care dozele de vaccin vor fi folosite in totalitate se va face o cerere catre Ministerul Sanatatii pentru suplimentarea numarului de vaccinuri.

De la inceputul campaniei si pana in prezent s-au vaccinat in total 6066 de persoane. Cei mai multi imunizati, 2549 provin din categoria de varsta de 65 de ani si peste. Ei sunt practic una dintre cele mai vulnerabile categorii de risc. Au mai fost vaccinate 700 de persoane rezidente in institutii de ocrotire sociala dar si persoane care asigura asistenta medicala si sociala sau ingrijiri la domiciliu. Lor li se adauga alti 1480 de medici, cadre sanitare medii, personala auxiliar atat din spitale cat si din unitatile sanitare ambulatorii, inclusiv salariati ai institutiiloe de ocrotire sau tratare a bolnavilor cronici. Au mai fost vaccinate 16 femei insarcinate si 1321 de bolnavi cronici.
Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica spun ca la momentul de fata a fost consumata jumatate din cantitatea totala de vaccin antigripal alocata pana acum judetului nostru. Daca stocul existent va fi epuizat, este posibil ca Directia de la Sibiu sa solicite Ministerului Sanatatii suplimentarea cantitatii de vaccin antigripal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Spatii pentru gratar in zonele verzi ale orasului

Sibienii au locuri de picnic amenajate de primarie. Unul dintre cele mai mari este cel de pe malul Lacului Binder. Acesta a fost deja testat de catre sibieni. In oras au mai fost amenajate alte doua astfel de spatii. Sibienii nu au asteptat insa sosirea sezonului cald de anul viitor […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro