Vor adeverinte in loc de card de sanatate

Hila Ovidiu

Mai bine de 40 de sibieni au refuzat cardurile de sanatate. Refuzul acestora a avut la baza considerente religioase. Pentru judetul nostru au fost tiparite aproape 300 de mii de carduri de sanatate. Dintre acestea mai bine de 266 de mii au fost deja distribuite prin serviciile postale.

cardCardurile de sanatate devin obligatorii de la data de 1 mai. Pana la acest moment pentru judetul nostru au fost tiparite peste 291 de mii de carduri de sanatate. Dintre acestea 266 de mii au ajuns deja la posesorii de drept prin intermediul serviciilor postale. Alte aproape 22 de mii de carduri isi asteapta beneficiarii la cabinetele medicilor de familie. Sunt insa si situatii de exceptie. Vorbim aici despre persoane care au refuzat preluarea cardului de sanatate. Majoritatea au invocat motive religioase. La ghiseele Casei de Asigurari au ramas aproximativ 2 mii de carduri. Reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate spun ca s-a gasit o solutie si pentru cei care refuza cu vehementa preluarea cardului de sanatate. Acestora le vor fi eliberate trimestrial adeverinte de asigurat in baza carora vor putea beneficia de servicii medicale.
Incepand cu data de 1 mai serviciile medicale si farmaceutice vor fi validate si decontate doar pe baza acestui card.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Soferi certati cu legea, amendati de politistii rutieri

O mie de soferi au fost amendati de politistii rutieri in weekend. Cei mai multi dintre acestia au fost sanctionati pentru viteza excesiva si pentru depasiri neregulamentare. Oamenii legii au suspendat zeci de permise de conducere. Politistii rutieri s-au aflat pe toata perioada weekendului pe drumurile judetului. Oamenii legii au […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro