Violenta naste violenta!

Hila Ovidiu

Violenta naste violenta!!! Este semnalul de alarma pe care il trag politistii sibieni. Oamenii legii ne dau sfaturi despre cum sa ne comportam in societate, cum sa reactionam in anumite imprejurari dar mai cu seama cum sa prevenim situatiile in care poate aparea violenta.

652x450_019132-violentaOamenii legii spun ca desi pare greu de crezut chiar si in secolul XXI una dintre cele mai mari probleme ale aceste societati este violenta. Si aici nu ne referim doar la cea fizica ci si la cea de limbaj. De multe ori, tipetele, jignirile si injuraturile sunt doar preludiul pentru un comportament agresiv, barbar. Cei mai vulnerabili sunt copiii. Asa ca daca aveti situatii conflictuale in familie, ar fi bine sa le discutati cu calm. Un copil care isi vede parintii tipand unul la altul va face si el la fel considerand ca asa este normal. Tot copiii sunt vulnerabili si in mediul de joaca. Nu-i lasati sa injure, sa se bata intre ei si nu-i incurajati sa se imprieteneasca cu persoane dubioase.
Nu doar cei mici sunt insa supusi violentei. Si adultii sunt la fel de afectati. Asa ca inainte sa tipati la colegi, sa ii jigniti, sa ii umiliti ganditi-va la traumele pe care li le produceti acestora. Nu consumati alcool mai mult decat trebuie si nu intrati in situatii conflictuale. Nu putine au fost cazurile in care oameni, prieteni de o viata, dupa mai multe pahare date pe gat s-au luat la cearta iar de aici pana la omor nu a mai fost decat un pas..
Cel mai important este insa sa anuntati oamenii legii atunci cand sunteti agresati sau cand sunteti martorii unei agresiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Rosii de un kilogram

Cele ai mari rosii din Sibiu se gasesc la…nenea Tica in gradina. Sibianul de 91 de ani este unul dintre cei mai buni cunoscatori ai tainelor gradinaritului. Asa se face ca la el in curte are rosii de un kilogram bucata. Secretul productiei? Munca multa si dragoste pentru agricultura. Nenea […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro