Violenta in familie poate duce agresorii dupa gratii

Hila Ovidiu

7 ani de inchisoare! Atat risca sotii care isi agreseaza fizic partenerele de viata. Pedeapsa este parte a noului Cod Penal.

Senatorii vor sa le vina de hac barbatilor obisnuiti sa isi “mangaie” sotiile cu cureaua! Proiectul legislativ de modificare a Codului Penal spune ca un barbat care isi agreseaza consoarta merita sa stea chiar si 7 ani dupa gratii. In incercarea de a stopa violenta domestica legiuitorii au decis sa reduca de la 90 la 30 de zile perioada de ingrijiri medicale a victimei pentru a putea trimite dupa gratii agresorul.
La nivel de tara in doar 10 luni au fost raportate 9 mii de acte de violenta domestica. Dintre acestea in nici macar 300 din cazuri agresorii nu au fost condamnati. De cele mai multe ori, sub amenintari si teroare, victimele si-au retras plangerile de la politie. Reducerea la o treime a timpului de ingrijiri medicale a fost sugerata tocmai de catre specialistii Institutului Medico-Legal, cei care se ocupa de acordarea de zile de concediu in astfel de cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Lucrari la scoli

Lucrarile la scolile sibiene continua si dupa inceperea cursurilor. La momentul de fata au loc interventii la Scoala Nicolae Iorga, Scoala 18 si Scoala 20. Reprezentantii municipalitatii spun ca vacanta de vara este mult prea scurta pentru a reusi sa termine toate lucrarile la scoli. Asa ca o parte dintre […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro