Vin vaccinurile BCG

Hila Ovidiu

Dupa aproximativ 2 saptamani in care a lipsit cu desavarsire, vaccinul BCG ajunge si la Sibiu. Cele 6 mii de doze acordate pentru judetului nostru ajung vineri la DSP si urmeaza sa fie imediat repartizate catre maternitati.

Dupa mai bine de  2 saptamani in care a lipsit cu desavarsire in maternitatea sibiana, vaccinul BCG este din nou disponibil.Cele 6 mii de doze vor fi distribuite in cele 3 maternitati din judet. Vaccinul BCG este recomandat sa se administreze bebelusilor inca din primele zile de viata. Vaccinul antituberculos se face obligatoriu tuturor nou-nascutilor, la noi in tara, fiind inclus in programul national de vaccinari. Acesta permite obtinerea unei imunitati durabile fata de tuberculoza. De asemenea se considera ca BCG-ul este utilizat si ca imunostimulant in anumite boli maligne cum ar fi cancerul de vezica sau leucemia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Lucrari la strazi

Inca 7 strazi intra in lucru. Vorbim aici de interventii pentru reabilitarea retelelor de apa, canalizare sau gaz, dar si despre reparatii la drumuri. Pe strada Transilvaniei lucrarile au inceput deja de joi. Lucrarile la strazi contrinua si in perioada urmatoare. De joi se intervine pe strada Transilvaniei . Aici […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro