Vin ninsorile!

Vine iarna!!! Meteorologii a emis avertizari de cod galben si cod portocaliu pentru mai multe judete din tara. Printre ele se numara si Sibiul. Atentionarile meteo sunt valabile pana duminica.

Meteorologii spun ca urgia se porneste vineri seara in jurul orei 19.00 cand sunt asteptate lapovite si ninsori. Valul de ninsori se se va extinde treptat si va cuprinde cea mai mare parte a tarii. Incepand cu ora 23 si pana duminica la ora 18.00 in Banat, Crisana, Transilvania, Oltenia dar si in zona Carpatilor va ninge abundent si se va depune strat consistent de zapada. Vantul va sufla cu viteze de pana la 50 de kilometri pe ora in zonele sudice si sud-vestice si va ajunge pana la 60 de kilometri pe ora in zonele montane. Aceasta atentionare meteo este valabila si pentru judetul Sibiu
Cateva zeci de minute mai tarziu dupa emiterea primului cod, meteolologii au emis o noua avertizare, de aceasta de cod portocaliu, valabila de sambata dimineata pana duminica la pranz. Aceasta vizeaza judetele Timis, Caras-Severin precum si zonele de munte dn Hunedoara, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita si Prahova. In zonele aflate sub codul portocaliu sunt asteptate peste 60 de litri pe metrul patrat de precipitatii sub forma de ninsoare si rafale de vant ce, in zona inalta, depasesc 70 de kilometri pe ora.

No Comment

Leave a Reply

*

*