Vești catastrofale pentru imigranți. Germania închide granițele de frica refugiaților sirieni

0
1423

Refugiații primesc vești proaste din partea Germaniei. Deși a anunțat că țara sa poate primi 800,000 de refugiați, Cancelarul german Angela Merkel închide granițele Germaniei.

S-a ales prafu de Schengen. Refugiații determină Danemarca, Germania, Austria și Ungaria să își închidă granițele. Mama Merkel, cea care îi chema cu brațele deschise pe refugiați, le trântește acum ușa în nas, închizând granița cu Austria, fix poarta de intrare a sirienilor în Republica Federală Germania.

Din cauza valului uriași de refugiați, Guvernul german a decis să reintroducă provizoriu controalele la frontiera cu Austria, de unde vin zeci de mii de imigranți, suspendând astfel acordurile Schengen privind libera circulație în Europa.

Toți polițiștii federali au fost plasați în stare de alertă, scrie Der Spiegel pe site-ul său și “toți polițiștii disponibili vor fi trimiși în landul Bavaria pentru a închide frontierele”. Cancelarul german Angela Merkel l-a informat deja telefonic pe omologul austriac Werner Faymann despre noile măsuri.

În numai două săptămâni, 63.000 de refugiați au ajuns la Munchen, din care 13.000 au sosit doar sâmbătă, orașul din sudul Germaniei ajungând la punctul de saturație. În noaptea de sâmbătă spre duminică, unii refugiați, care au venit cu trenul din Austria după ce au traversat Balcanii, s-au văzut nevoiți să doarmă sub cerul liber și chiar pe jos.

Germania, care se așteaptă în acest an la o cifră-record de 800.000 de solicitanți de azil, se confruntă cu un aflux fără precedent de refugiați, mai ales după ce a decis să nu-i mai returneze pe refugiații sirieni în țările prin care au intrat în Uniunea Europeană, unde aceștia ar fi trebuit să se înregistreze, potrivit Regulamentului Dublin.

Polonia impune condiții UE ca să accepte cote mai mari de imigranți. Guvernul de la Varșovia ar putea accepta mai mulți imigranți decât s-a angajat inițial, dar numai dacă Uniunea Europeană își va securiza frontierele externe, va separa imigranții economici de refugiații îndreptățiți să primească azil.

Guvernul de la Varșovia s-a angajat anterior să preia în mod voluntar 2.000 de refugiați.

Guvernul polonez se opune cotei obligatorii de imigranți și a anunțat că va prelua refugiați numai pe bază voluntară.

Conform proiectului înaintat de executivul comunitar, dacă s-ar impune cotele obligatorii de refugiați, pe lângă cei 2.000 pe care a acceptat să-i primească, Polonia ar fi obligată să preia încă aproape 10.000 de refugiați, solicitare ce a fost respinsă ferm de guvernul de la Varșovia.

Nici Slovacia nu vrea să accepte cote obligatorii de imigranți.  Guvernul slovac a anunțat că este hotărât să-și exercite dreptul de veto la Consiliul Justiție și Afaceri Interne, ce se va desfășura luni, pentru a bloca astfel impunerea cotelor obligatorii de refugiați în statele Uniunii Europene. Ministrul slovac de interne, Robert Kalinak, care i-a acuzat pe susținătorii ideii cotelor obligatorii că sunt înclinați mai degrabă să sancționeze statele care se opun acestei propuneri decât să discute cu ele.

Ministrul slovac a mai precizat că țara sa nu va fi singura care se va opune la Consiliul JAI cotelor obligatorii de refugiați, propunerea impunerii acestora fiind respinsă și de celelalte trei state ale grupului de la Vișegrad, respectiv Ungaria, Republica Cehă și Polonia.

”Am un mandat, nu doar din partea guvernului, dar și a parlamentului, de a folosi dreptul de veto împotriva oricărei propuneri ce ar institui cote, întrucât acestea nu sunt doar lipsite de sens, ci sunt îndreptate și împotriva imigranților și nu reprezintă o modalitate de rezolvare a crizei. Mi se pare că nu sunt interesați să discute, ci mai degrabă să sancționeze acele țări care s-au exprimat împotriva opiniei lor, ceea ce este absurd”, a adăugat ministrul Robert Kalinak.

Ministrul slovac de interne a evidențiat că acești imigranți nu pot fi considerați refugiați, întrucât singurul lor obiectiv este să ajungă în țările cele mai bogate ale Europei și nu cer azil niciunei alte țări pe care o traversează, drept urmare sunt mai degrabă imigranți economici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.