Vernisaj la Biblioteca Judeteana

Hila Ovidiu

Vreti sa aflati tainele Primului Razboi Mondial? La 100 de ani de la razboi, corpul A al Bibliotecii Judetene Astra gazduieste expozitia “Romani si Francezi in Primul Razboi Mondial”. Este vorba despre o colectie de documente si fotografii care spun adevarata poveste a primei impartiri a lumii.

imagesArhivele Nationale ale Romaniei, Ambasada Frantei la Bucursti, Serviciul Judetean al Arhivelor Nationale si Biblioteca Judeteana Astra au vernisat la Sibiu expozitia “Romani si Francezi in Primul Razboi Mondial”. Este vorba despre o colectie de piese care ilustreaza relatiile dintre Sibiu si Franta inainte de inceperea conflagratiei mondiale dar si in timpul acesteia. Vorbim despre imagini, ziare si chiar documente oficiale. Primul Razboi Mondial a insemnat de fapt primul pas spre actuala configuratie a Romaniei. Expozitia reprezinta adevarate file de istorie ale celor doua tari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mancare si...textile

Se anunta un weekend plin de evenimente culturale. In muzeul in aer liber de exemplu puteti merge sa degustati produse traditionale sau sa invatati tainele prelucrarii traditionale a textilelor. Daca nu vreti sa plecati din Sibiu in weekend, dar nici sa nu stati in casa, mergeti la Muzeul din Dumbrava […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro