Verdeturile, minune pentru sanatate

0
450

Vreti sa va revigorati organismul? Profitati de minunile naturii si consumati cat mai multe alimente verzi. Medicii spun ca verdeturile din piata combinate cu putina miscare in aer liber pot face adevarate minuni.

Dupa sezonul rece organismul incepe sa resimta necesitatea unei schimbari alimentare. Iar verdeturile si legumele proaspete nu-i pot face decat bine. Medicii spun ca putem profita din plin de minunile aparute deja pe piata pentru a ne detoxifia organismul. Printre verdeturile care revitalizeaza organismul se numara spanacul, urzicile, leurda, salata verde, ceapa verde, usturoiul verde, loboda si stevia. Consumul acestora elimina toxinele acumulate in organism, reduc colesterolul si regleaza tranzitul intestinal. Ba mai mult, combat astenia si intaresc tonusul psihic. Nici nu e de mirare ca ne ofera atatea beneficii. Urzicile de exemplu sunt pline de vitaminele A, B, C, K si E la care se adauga fier, magneziu, potasiu si calciu. Usturoiul verde ne ofera fosfor, potasiu, iod, calciu si vitaminele A, B si C. salata verde e bogata in saruri minerale menite sa creasca imunitatea organismului. Prazul spre exemplu, un aliment mai putin cunoscut in Ardeal insa foarte consumat in Oltenia are efect antiviral si imbogateste organismul cu magneziu, potasiu si vitaminaC. Leurda este cunoscuta pentru efectul ei depurativ, diuretic dar si antibacterian. Previne virozele si bolile cardiovasculare. Spanacul, una dintre cele mai consumate plante, contine calciu, fier, acid folic, dar si vitamine. Are proprietati anticancerigene si proprietatea de a regla sistemul hormonal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.