Venituri bugetare mai mari

Hila Ovidiu

Peste 1600 de milioane de lei. Atat au incasat ceide la Directia Generala a Finantelor Publice Sibiu in primele 10 luni ale anului. Suma este mai mare cu aproape 200 de milioane fata de aceeasi perioada a anului trecut.

2012  a fost un an mai bun pentru institutia finantelor de la Sibiu. Aici au fost realizate incasari de peste 1641 de milioane de lei numai in primele zece luni ale anului. Spre exemplu, intre 1 ianuarie si finele lunii octombrie la bugetul de stat s-au facut incasari de peste 656 milioane de lei. Aici cresterea a fost de mai bine de 10 procente. Incasarile din tva au fost crescut cu aproape 19 la suta insumand cifra de 377 milioane de lei. Cele mai mari cresteri au fost la capitolul operatiuni interne. Aici pentru importul de bunuri cresterea a fost de aproape 30 la suta. In ceea ce priveste bugetul de asigurari sociale incasarile au fost de 460 de milioane de lei cu peste 31 de milioane mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. In contul bugetului fondului national unic de asigurari de sanatate a intrat in primele 10 luni ale anului suma de 194,98 milioane de lei, adica cu mai bine de 11 milioane mai mult decat in perioada similara a lui 2011. in ceea ce priveste asigurarile pentru somaj incasarile au fost cu aproape 11 procente mai mari. Practic, numai in cadrul unei singure luni, octombrie, DGFP a avur incasari de 179 de milioane. Pentru luna respectiva cresterea a fost de 24 de procente raportata la aceeasi luna din anul anterior. La randul lor insa, cei de la finante au avut si beni de dat. Vorbim aici despre restituirile de tva care au fost cu peste 30 de procente mai mari decat in primele 10 luni ale anului trecut. Suma restituita din tva a fost de aproximativ 200 de milioane de lei. Reprezentantii DGFP spun ca aceasta situatie dovedeste preocuparea permanenta a Fiscului pentru sustinerea mediului de afaceri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Institutionalizati la Prichindelul

O parte dintre copii care in urma cu aproximativ o luna au fost surprinsi de camerele de vederi in timp ce agresau un batran au ajuns in Centrul Prichindelul de la Sibiu. Acestia vor ramane aici cel mai probabil pana la momentul la care vor implini varsta majoratului. Reamintim faptul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro