Varstnicii din Sibiu si alte doua judete, invitati sa faca voluntariat

Au boli greu de tratat, bani putini si abia isi pot duce traiul de pe o zi pe alta, insa sunt invitati la voluntariat. Vorbim despre varstnici pe care Fundatia Regala Margareta a Romaniei ii invita sa fie mentori pentru copiii din mai multe afterschool-uri din Sibiu, Cluj si Mures.

Initiatorii proiectului spun ca vor putea participa 50 de varstnici si ca programul are ca scop responsabilitatea sociala in cazul celor care doresc sa imbatraeasca activ si sa isi asume un rol social. Acestia mai spun ca au decis sa puna bazele acestui proiect dupa ce au constatat ca Romania se loveste de doua mari probleme. Vorbim aici despre imbatranirea accelerata a populatiei pe de-o parte si pe de alta parte despre abandonul scolar generat de saracie. Prin acest program se are in vederea oferirea unei ocupatii pentru cei care vor sa se simta utili pe de-o parte iar pe de alta parte se doreste gasirea unei alternative astfel incat copiii sa ramana cat mai mult in sistemul de invatamant si sa isi poata asigura astfel un viitor stabil.

Voluntarii vor putea organiza cursuri si ateliere pe varii domenii, pe durata intregului an scolar in 5 centre de tip scoala dupa scoala. Cei interesati se vor putea inscrie folosind Telefonul Varstnicului, un numar cu apel gratuit si confidentialitate garantata.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS