Vâlcea – POLIȚIA ROMÂNĂ ȘI C.F.R. CĂLĂTORI, ÎMPREUNĂ CU MERCURY 360, DESFĂȘOARĂ CAMPANIA DE PREVENIRE A ACCIDENTELOR PRODUSE PRIN ELECTROCUTARE, ÎN ZONELE FEROVIARE

stiri redactie

O fotografie pe tren poate părea o idee bună pentru o postare în social media, însă puțini sunt cei care știu riscurile pe care escaladarea unui vagon de tren le presupune, în principal cel de producere a arcului electric și a electrocutării la rețeaua de înaltă tensiune (27.000 volţi).

Este important de știut faptul că arcul electric se poate produce fără un contact direct cu rețeaua de înaltă tensiune, iar pe lângă acesta, căderea de la înălțime poate produce traume grave.

Campania ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți” se desfășoară la nivel național, în perioada 17 iulie 2020 – 31 ianuarie 2021, iar pe parcursul acesteia un vagon de călători  personalizat cu însemnele campaniei (vizual și mesaj) va fi atașat trenurilor care circulă în țară, pentru a transmite mesajul preventiv.

Pe traseul ,,călătoriei” vagonului personalizat, polițiștii structurilor de prevenire și poliție transporturi vor organiza evenimente publice în stațiile C.F.R., astfel încât adolescenții și tinerii să înțeleagă mai bine care sunt riscurile la care se expun atunci când încearcă să realizeze o fotografie pe tren sau când nu respectată regulile de conduită în incinta stațiilor de cale ferată, triajelor și zonelor adiacente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibiu - Accident pe A1

Autoaccident pe A1, km 258 (ieșirea din Cristian spre Sibiu), pe sensul de mers Sebeș -Sibiu. Din primele cercetăti efectuate de către polițiștii rutieri s-a stabilit ca o conducătoare auto in vârsta de 40 de ani, din Dâmbovița, pe fondul oboselii la volan a ieșit in afara partii carosabile și […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro