VÂLCEA – INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER

stiri redactie

În dimineața zilei de 13 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Călimănești au oprit pentru control pe Drumul Național 7, pe raza orașului Călimănești, un autoturims condus de un bărbat de 39 de ani, cetățean tunisian.

În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemiei de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat

În dimineața zilei de 14 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe Drumul Național 7, pe raza orașului Brezoi, o autoutilitară condusă de un bărbat de 53 de ani, din Brezoi.

În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemiei de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat

Ambii conducători auto au fost conduși la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge, iar pe numele lor au fost întocmit acte premergătoare urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiuni de conducere unui vehicul sub influența alcoolului sau alte substanțe.

  •  

CIRCULAȚI CU ATENȚIE!

Având în vedere atenționarea meteorologică de COD PORTOCALIU de manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate, intensificări puternice ale vântului, valabilă în intervalul 15 iunie, ora 13:00 – 16 iunie, ora 03:00, vă recomandăm să conduceți cu prudență, să adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și să nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

Polițiștii rutieri vâlceni vor fi la datorie și vor acționa preventiv pe toate drumurile din județ, fapt pentru care recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, permanent adaptată condițiilor meteo-rutiere şi să adopte o manieră preventivă de condus.

Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, circulați cu viteză redusă, adaptată condițiilor meteo-rutiere, măriți distanţa de siguranţă în mers şi nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Pe timp de ploaie, ceaţă sau condiții meteo care îngreunează vizibilitatea, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire inclusiv pe timp de zi, pentru toate categoriile de drum. Atunci când vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

Păstrați o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă şi evitați acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

Asigurați-vă că instalațiile de dezaburire ale autovehiculului funcționează în parametri. Pe timpul deplasării atât parbrizul cât și geamurile laterale ale autovehiculului trebuie menținute curate pentru o mai bună vizibilitate.

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.  Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, precum și pe ceilalți participanți la trafic.

Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile!

Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Pietonii trebuie să îşi ia măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia de a traversa a fost observată de către şoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic – vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Activităţi ale IJP

În perioada 12 – 14 iunie a.c., polițiștii sibieni au constatat 17 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 45 de permise de conducere și au aplicat 605 sancțiuni contravenționale în valoare de 170.000 de lei. Exemple semnificative: La data de 12 iunie a.c., în jurul orei 15,00, pe raza localității […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro