VÂLCEA – În ultimele 24 de ore, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 62 de misiuni

stiri redactie

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 17 situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: un stop cardio-respirator, 2 traumatisme și 14 diverse afecțiuni medicale.

In localitatea Roșiile, s-a intervenit pentru un stop cardio-respirator suferit de un bărbat, în vârstă de 78 de ani, i s-au efectuat manevre de resuscitare însă, din păcate, fără nici un rezultat, decesul acestuia fiind declarat de cadrul medical de pe ambulanţa SAJ Vâlcea. 

 După acordarea primului ajutor calificat, 16 pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

În data de 11.12.2020, la ora 12.05, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Zătreni.

Până la stingerea incendiului, a ars funinginea de poșul de evacuare a fumului și gazelor. De asemenea, au fost degradate coșul de fum.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  necurăţarea coşului de funingine.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

  • verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru  alte 44 situații de protecție a comunități: 42 misiuni de informare preventivă și verificare; transportarea unei persoane și o misiune de decontaminare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE

Art.1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național,pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.01.2021.Art.2 – Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARSCoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de 13.01.2021, în contextulepidemiologic actual, sunt prevăzute în […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro