Vâlcea – CONTROALE PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA DELICTELOR SILVICE

stiri redactie

În acest sfârșit de săptămână polițiștii vâlceni împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun.

În cadrul acestor acțiuni sunt instituite filtre rutiere pe drumurile publice, care vizează controlul circulației materialului lemnos pentru a se stabili dacă se respectă prevederile legale în vigoare și verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

În urma activităților desfășurate pe raza municipiului Drăgășani, au fost constatate încălcări ale prevederilor Legii nr. 171/2010, de către 2 agenți economici care comercializau pomi de Crăciun, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 lei. Totodată, s-a dispus confiscarea fizică  a 168 pomi de Crăciun, speciile brad si molid, în valoare de 3.360 lei.

Polițiștii vor continua activitățile de prevenire și combatere a delictelor silvice, prin instituirea filtrelor specifice, patrule în fondul forestier național și controale la depozitele de profil și vor aplica sancțiuni dacă situația va impune acest fapt.

REȚINUȚI PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

În dimineața zilei de 20 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Drăgășani au fost sesizați de un tânăr de 27 de ani, din județul Olt, despre faptul că, în timp ce se afla la o locuință din municipiu împreună cu un alt tânăr de 18 ani, peste ei în imobil au pătruns 3 bărbați și care prin violență i-au deposedat de un telefon mobil, un laptop și un televizor.

Polițiștii ajunși la fața locului au constat că cele sesizate se confirmă, iar în urma verificărilor și cercetărilor efectuate au identificat trei bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 33 de ani, bănuiți de comiterea faptei, aceștia fiind conduși la sediul poliției pentru audieri.

În urma probatoriului administrat organele de cercetare penală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore, a celor trei, aceștia fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată, cercetările fiind efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgășani.

De asemenea, prejudiciul a fost recuperat parțial.

Cei trei au fost încarcerați la Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Vâlcea, iar astăzi o să fie prezentați instanței pentru dispunerea de măsuri legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Prima stație de autobuz smart se instalează pe bulevardul Coposu, lângă Teatrul Național Radu Stanca

“Continuăm modernizarea transportului public prin achiziția de autobuze noi, dar și prin actualizarea sistemului de plată și informare pentru călători. Ne îndreptăm atenția și spre stațiile de autobuz. Începem instalarea unui stații smart, într-un nod important al traseelor Tursib, pe bulevardul Coposu. Este un proiect pilot menit să îmbunătățească modalitatea […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro