VÂLCEA – ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

stiri redactie

În perioada 03 – 06 august a.c., având în vedere creșterea continuă a numărului persoanelor infectate cu noul virus SARS-COV-2, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, au intensificat activitățile de informare și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii alături de efective de jandarmi și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare și prevenire cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Au fost verificate 84 de societăți comerciale și alte medii de interes cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost legitimate și verificate peste 1.600 de  persoane și au fost verificate 45 de mijloace de transport.

Echipele mixte de control au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsurile de protecție individuală și privind izolarea, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii nr. 55 din 2020, cuantumul amenzilor fiind de 5.000 lei.

Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2. 

Vă rugăm să vă conformați regulilor de bază recomandate de autorități, de la care este necesar să nu vă abateți în această perioadă, pentru ca noi toți să rămânem sănătoși:


■ purtarea corectă a măștii de protecție, aruncarea acesteia după folosire într-un recipient de gunoi cu capac, urmată imediat de spălarea mâinilor cu apă și săpun și/sau dezinfectarea cu soluții pe bază de alcool;


■ spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun și folosirea de soluții dezinfectante pe bază de alcool;


■ păstrarea distanței de cel puțin 1,5 metri între persoane;


■ curățarea periodică a suprafețelor de contact (mânere, mese etc.) cu soluție dezinfectantă;


■ în cazul apariției simptomatologiei specifice COVID-19, se va apela numărul unic de urgență 112;


■ consultarea periodică a site-urilor oficiale, în vederea informării asupra evoluției prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

NOCRICH - SIBIU. Ameninţă că se aruncă

ISU Sibiu intervine de urgență cu două echipaje de pompieri militari și autospeciala de salvare și intervenție la înălțime în localitatea Nocrich unde un bărbat de aproximativ 45 de ani amenință că se aruncă de pe acoperișul primăriei.La fața locului se află și echipaj SAJ și echipa de negociatori IPJ.

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro