VÂLCEA – Acţiuni ale IJP

ACȚIUNE PE LINIA ARMELOR ȘI MUNIȚIILOR

Pe perioada week-end-ului polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au acționat pe raza județului Vâlcea pentru verificarea modului în care deținătorii legali de arme și muniții respectă prevederile legale în vigoare.

Polițiștii au verificat modul în care este respectată legea, fiind verificați la domiciliu 13 deținători legali de arme și muniții.

În urma verificărilor efectuate a fost constată o infracțiune la regimul armelor și munițiilor, respectiv la unul din deținătorii verificați a fost descoperită o armă neletală pentru care acesta nu deținea autorizația necesară. De asemenea, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale cu o valoare de 15.000 lei, iar față de 3 deținători a fost dispusă măsura complementară de anulare a dreptului de deținere, port și folosire a armelor.

Acțiunile de genul vor continua și în perioada următoare.

  •  

PERCHEZIȚII DOMICILIARE ÎN COMUNA SCUNDU

La data de 09 august a.c. polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în aplicare două mandate de percheziții domiciliare la locuințele a doi bărbați din comuna Scundu, pentru completarea cercetărilor într-o cauză penal privind săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

De la locuințele vizate au fost descoperite și confiscate  o armă neletală de tir sportiv (puscă) cu aer comprimat, calibru 4,5 mm, 178 proiectile metalice calibru 4,5 mm, 50 g. pulbere, 22 tuburi cartuș de calibru 12,  4 tuburi cartuș de calibru 16, 38 capse de inițiere, un dispozitiv metalic folosit pentru încărcarea artizanală a cartușelor de vânătoare, 6 bure și un corn de cerb, necrotaliat, cu lungimea de circa 80 cm, cu 5 ramuri cu lungimile de circa 25 cm.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgășani.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibiu - Câtă apă consumăm, câtă plătim și de ce apar diferențe?

Acuratețea cu care apometrele indică consumul de apă al fiecărui abonat este o preocupare comună atât pentru furnizorul de apă potabilă cât și pentru  consumator, care își dorește să achite exact cât consumă.             Apă Canal Sibiu SA investește constant în contorizarea tuturor branșamentelor și are un amplu program prin […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro