VÂLCEA – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

INFRACȚIUNI RUTIERE

Bărbați sub influența alcoolului, la volan.

La data de 12 iulie a.c., în jurul orei 21.30, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe Drumul Național 7, pe raza comunei Budești, un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani, din comuna Sârbii-Măgura, județul Olt.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării a două probe biologice de sânge, pe numele acestuia fiind întocmit un dosar penal.

***

În aceeași zi, în jurul orei 12.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Călimănești au depistat un bărbat, de 34 de ani, din comuna Sălătrucel, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Comunal 13 G Șerbănești, aflându-se sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentratie de 1,27 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Brezoi pentru recoltarea  a două probe de sânge, pentru stabilirea exactă a alcoolemiei.

În cauză, a fost deschis un dosar penal.

***

Refuz recoltare probe biologice

Totodată, în cursul zilei de 11 iulie a.c., în jurul orei 17.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea au depistat în trafic un bărbat, de 32 de ani, din comuna Pietrari, în timp ce conducea un autoturism pe bld. Dem Rădulescu, din municipiul Râmnicu Vâlcea, având o alcoolemie de 0,68 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, pentru recoltarea probelor biologice de sânge, însă, după desigilarea trusei pentru prelevarea mostrelor de biologice, bărbatul a refuzat recoltarea in prezenta personalului medical.

În cauză, pe numele bărbatului, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de Refuzul de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută și pedepsită de art. 337, din Codul penal. 

***

Încredințarea autoturismului unui minor, pentru a fi condus pe drumurile publice.

În noaptea de 11 spre 12 iulie a.c., în jurul orei 00.30, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Râmnicu Vâlcea au depistat pe Drumul Comunal 18, pe raza comunei Dăești, un minor, de 17 ani, din orașul Călimănești, care conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

De asemenea, pe scaunul din dreapta față al autoturismului, polițiștii au identificat persoana care i-a încredințat autovehiculul minorului, respectiv un tânăr, de 20 de ani, din comuna Dăești,

În prezent, cei doi tineri sunt cercetați în cadrul unui dosar penal, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea.

***

De asemenea, în noaptea de 11 spre 12 iulie a.c., în jurul orei 03.30, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Milcoiu au depistat pe Drumul Județean 677 F, pe raza comunei Galicea,  un bărbat de 41 de ani, din comuna Stoilești, care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

În cauză, bărbatul este cercetat pentru comiterea infracțiunii  de ,, Conducerea unui vehicul pe drumurile publice, fără  permis de conducere” faptă  prevăzută și pedepsită de art. 335 alin.1 din Codul Penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - I.T.M. Sibiu a verificat respectarea prevederilor legale privind suspendarea contractelor de muncă şi combaterea infectării cu COVID-19

În perioada 01 iulie – 10 iulie 2020, I.T.M. Sibiu a realizat prin inspectorii de muncă un număr de 123 controale ce au vizat cu preponderenţă respectarea de către angajatori şi angajaţi pe durata stării de alertă a prevederilor legale privind executarea şi suspendarea contractelor  individuale de muncă şi a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro