VÂLCEA – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

ACTUALIZARE ȘTIRE DIN BULETINUL DE PRESĂ DIN DATA DE 09 IULIE A.C..

REȚINUT PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul de 32 de ani, nu este la prima abatere, acesta a mai fost depistat de două ori  de polițiștii Biroului Rutier, conducând pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, cu dreptul de a conduce anulat.

În urma probatoriului administrat, organele de cercetare penală au dispus reținerea bărbatului pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 10 iulie a.c., acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea în vederea dispunerii de măsuri legale.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

La data de 08 iulie a.c., polițiștii râmniceni au oprit pentru control pe strada Calea lui Traian, un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din municipiu Râmnicu Vâlcea.

În urma verificărilor efectuate s-a stabili că bărbatul are dreptul de a conduce anulat.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal.

  •  

URMĂRIT INTERNAȚIONAL, DEPISTAT DE POLIȚIȘTI

La data de 09 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au depistat pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, un bărbat de 36 de ani, din municipiu, persoană urmărită internațional.

Pe numele bărbatului identificat, Tribunalul Hunedoara a emis la sfârșitul anului 2017 un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, acesta fiind condamnat la o pedeapsă privativă de libertatea de 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Bărbatul a fost încarcerat la un penitenciar de pe raza județului Argeș.

  •  

ACȚIUNE PE LINIE ECONOMICĂ LA DRĂGĂȘANI ȘI HOREZU

La data de 09 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu lucrători din cadrul Instituției Prefectului, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Camerei Județene Agricole Vâlcea au efectuat verificări pe raza municipiului Drăgășani, fiind verificată legalitatea efectuării comerțului în piețele agro-alimentare, târguri.

Au fost efectuate verificări la 3 operatori economici fiind identificate încălcări ale prevederilor O.U.G. nr.28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și Legii nr.145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementarea a pieței produselor din sectorul agricol.

Au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale cu o valoare de 6.000 lei.

  •  

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu militari din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Vâlcea au efectuat verificări, pe raza orașului Horezu, privind legalitatea comerțului cu piese auto second-hand provenind din dezmembrarea unor autovehicule scoase din circulație, scopul acțiunii fiind combaterea evaziunii fiscale.

Au fost verificați 2 operatori economici, fiind descoperite încălcări ale prevederilor O.U.G. nr.28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și Lg. nr. 12 din 6 august 1990

privind protejarea populației împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale cu o valoare de 10.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - 2 226 absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal de stat (anul școlar 2020-2021)

Ministerul Educaţiei și Cercetării a publicat vineri, 10 iulie, ora 14.20, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a. La nivelul județului Sibiu au fost repartizați 2 226 elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 1 025 candidați la filiera teoretică […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro