Vaccinarea, singura metoda de protectie in caz de gripa

Gripa continua sa faca victime. Numarul decedatilor a ajuns la 7. Printre cei care si-au pierdut viata se numara si un bebelus. Medicii trag un semnal de alarma si spun ca tara noastra se afla in fata unei epidemii. Acestia spun ca vaccinarea este esentiala pentru reducerea numarului de imbolnavire. La Sibiu mai sunt doar 5 mii de doze de vaccin disponibile asa ca cei care vor sa se imunizeze trebuie sa se grabeasca.

Numarul deceselor produse din cauza gripei creste de la o zi la alta. Cea mai recenta victima este un bebelus in varsta de de doar 11 luni. Copilasul a murit intr-un spital bucurestean. In aceste conditii medicii se tem de o posibila epidemie. Reprezentantii Ministerului  Sanatatii neaga vehement posibilitatea unei epidemii insa recunosc ca au fost confirmate pana acum peste 100 de cazuri de gripa. Ba mai mult, specialistii ministerului de resort recomanda vaccinarea antigripala tocmai pentru a preveni complicatiile.

La Sibiu pana la momentul de fata s-au vaccinat pana in momentul de fata un numar de peste 21 de mii de oameni.

Medicii spun ca  serul imunizant contine fragmente din tulpinile gripale care circula in acest sezon si ca inca mai are timp sa isi faca efectul pentru a proteja populatia. Vaccinarea este esentiala in cazul persoanelor aflate in categoriile de risc. Vorbim aici despre varstnici, persoane cu afectiuni cronice, persoane cu deficiente de imunitate sau persoane care sufera de obezitate de gradele III si IV.

Se pot imuniza si cei care nu se afla in categoriile de risc. Numai ca acestia sunt nevoiti sa isi achizitioneze pe banii proprii vaccinul din farmacii.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS