Vaccinare sistata

Hila Ovidiu

Ministerul Sanatatii a oprit vaccinarea bebelusilor impotriva TBC. Si asta dupa ce mai bine de 100 de micuti din tara au suferit reactii alergice severe. La Sibiu dozele de vaccin abia ajunsesera dupa o absenta de cateva luni in spitalele noastre.

200 de mii de doze de vaccin au fost deja administrate micutilor. 100 dintre acestia au ajuns in spital cu alergii severe si ganglioni umflati. Vaccinarea cu serulprovenit din Danemarca a fost sistata pana la momentul la care Centrul de Prevenire si Control a Bolilor Transmisibile si Organizatia Mondiala a Sanatatii vor analiza situatia si vor ajunge la o concluzie. Avand in vedere ca exista puncte de vedere divergente ale specialistilor privind evolutia dupa vaccinarea cu BCG si in urma unei prime analize asupra situatiei create, am decis sa solicitam o opinie neutra si avizata. O echipa de experti ECDC si OMS va analiza toate aspectele legate de problema ivita. Acestia vor lucra cu reprezentantii Comisiei de specialisti romani care a avut astazi o prima intalnire si de la care astept un raport preliminar”, a declarat RAED ARAFAT, ministrul Sanatatii. Ministrul mai spune si ca sistarea procesului de vacinare nu reprezinta un risc asupra sanatatii publice viind vorba despre o perioada de 2 saptsamani maxim o luna.  “Am luat aceasta decizie nu pentru ca avem suspiciuni asupra calitatii vaccinului pe care il avem la dispozitie, ci pentru ca dorim sa asiguram populatiei datele clare si corecte, astfel incat sa nu mai existe suspiciuni pe aceasta tema. Am solicitat expertiza independenta, nu din lipsa de incredere in competenta profesionala a specialistilor nostri, ci pentru o totala transparenta si pentru a stopa speculatiile care pot pune in pericol intregul calendar de vaccinare in detrimentrul copiilor si al evolutiei sanatatii publice in Romania”, a spus  RAED ARAFAT.La Sibiu in urma cu aproximativ o luna si jumatate vaccinul lipsea cu desavarsire. Stocurile de BCG abia fusesera distribuite spitalelor. Vaccinul impotriva tuberculozei se administreaza gratuit in maternitate tuturor nou nascutilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Atentie la hoti!!!

Aglomeratie mare, agitatie multa, oameni preocupati de cumparaturi si momente prielnice pentru hoti. Hipermarketurile din oras au devenit dintr-o data tintele celor care au obiceiul de a cauta prin buzunarele altora. Oamenii legii ne dau cateva sfaturi pentru a nu deveni victimele hotilor. In goana dupa reduceri, cadouri pentru cei […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro