Vaccinare obligatorie!

Hila Ovidiu

Lipsa interesului pentru vaccinarea obligatorie a copiilor ii pune la munca pe alesii neamului. Acestia au lansat in dezbatere publica un proiect de lege care presupune ca micutii sa nu poata fi inscrisi la scoala daca nu au un set de 8 vaccinuri obligatorii.

Reaparitia unor boli despre care se credea ca sunt eradicate le-a pus un mare semn de intrebare specialistilor in medicina si mai cu seama alesilor neamului. Cei din urma au elaborat un proiect de lege a vaccinarii menit sa previna scaderea numarului de copii care nu beneficiaza nici macar de setul minimi de vaccinuri care le-ar putea salva viata. Proiectul de lege urmeaza sa fie lansat in dezbatere publica. Planul prevede imunizarea micutilor cu 8 vaccinuri printre care cel impotriva poliomielitei, cel impotriva tetanosului, a difteriei, a hepatitei de tip B dar si a bolilor specifice copilariei cum ar fi rujeola, rubeola, varicela sau oreionul. Pentru a-i constrange pe parinti sa le asigure celor mici minimul de protectie imunitara prin vaccinare, legea prevede ca micutii care nu au setul de 8 vaccinuri efectuat sa nu poata fi inscrisi la scoala. Potrivit aceluiasi proiect delege scolile si gradinitele care vor inscrie copii nevaccinati risca amenzi de pana la 10 mii de lei. Culmea este ca nu doar in tara noastra autoritatile se confrunta cu o criza a vaccinarii. Trenduri similare sunt intalnite si in Germania, Franta, Spania sau Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Elevi premia(n)ti

Cei mai buni scolari din Sibiu au fost premiati vineri de catre Inspectoratul Scolar. Vorbim despre zeci de tineri care au obtinut premii, diplome si medalii la olimpiade nationale si internationale sau concursuri nationale. Cei mai buni dintre cei buni au fost vineri premiati. Vorbim despre scolari sau fosti elevi […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro