Usa descuiata, invitatie pentru hoti

Hila Ovidiu

Noul an a inceput cum nu se poate mai prost pentru cativa sibieni care au fost calcati de hoti. Infractorii i-au lasat fara cele mai de pret bunuri din casa. Politistii spun ca o usa lasata descuiata este o invitatie sigura pentru cei certati cu legea.

images

Dupa ce si-au terminat de sarbatori proviziile financiare obtinute din vanzarea produselor furate in 2014, hotii au dat iama prin casele sibienilor inca de la inceputul anului. Cei care au fost neglijenti si si-au lasat locuintele descuiate, sau cu geamurile deschise au primit vizita deloc placuta a celor certati cu legea. Politistii sunt acum pe urma hotilor, insa oamenii legii spun ca e mult mai usor sa previi decat sa cauti apoi acul in carul cu fan. Asa ca au cateva sfaturi extrm de utile pentru cei care vor sa isi tina in siguranta casele. Primul pas pe care il puteti face pentru a va proteja locuinta este sa incuiati usa. Hotii va pot fura geanta, portofelul, telefonul sau orice alt bun aflat in apropiere de usa de iesire chiar cu dumneavoastra incasa. Aveti grija si la cei care va bat la usa. Nu deschideti persoanelor necunoscute indiferent de motivul invocat de acestia. Invatati-i si pe cei mici sa faca acelasi lucru. Asigurati-va locuinta cu mai multe tipuri de incuietori iar atunci cand plecati de acasa utilizati-le pe toate. Hotii evita sa deschida o usa care are mai multe incuietori. Timpul sau de actiune s-ar prelungi si ar risca sa fie oricand surprins. Daca v-a fost sparta locuinta, primul lucru pe care il puteti face este sa sunati la 112. Nu atingeti niciun obiect pana la sosirea politistilor. Astfel le oferiti oamenilor legii ocazia de a obtine indicii valoroase cu privire la identitatea si modul de actiune al hotilor. Iar asta ii va conduce pe politisti fix catre cei care v-au spart locuinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sfantul Antonie cel Mare, ocrotitorul bolnavilor

Mai putin cunoscut, Sfantul Antonie cel Mare este numit drept intemeietorul monahismului crestin. El a fost sarbatorit sambata. Desi multi ii poarta numele, putini sunt cei care stiu cine a fost cu adevarat Sfantul Antonie cel Mare, cel pe care crestinatatea l-a pomenit sambata. Despre el se spune ca ar […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro