Unii sibieni pot fi civilizati doar cu amenzi

Hila Ovidiu

De cand nu mai au frica utilajului de ridicari sibienii parcheaza care pe unde apuca. Asa de face ca trecerile de pietoni, zonele in care parcarea este interzisa sau chiar portile de acces ale gospodariilor s-au transformat subit in locuri de parcare. S-au dat si amenzi insa se pare ca acestea nu sunt suficiente. Scoaterea ridicarilor auto in afara legii a lasat la Sibiu si 13 oameni fara loc de munca.

SONY DSC
ridicari auto arhiva

De la finalul lunii mai de cand activitatea de ridicari auto a fost sistata soferii certati cu legea bunului simt parcheaza pe unde apuca. Asa se face ca spatiile in care stationarea este interzisa sau chiar trecerile pentru pietoni s-au transformat in locuri de parcare pentru soferii fara simt civic. Primaria a incercat sa ii mai potoleasca pe cei cu deficiente de civilizatie cu amenzi insa sunt prea putini oameni care sa stea sa aplice amenzi iar cuantumul amenzilor pare sa nu ii prea sperie pe soferi. Din 26 mai si pana in prezent au fost amendati mai bine de 500 de conducatori auto care si-au parcat masinile pe unde i-a taiat capul. Sistarea activitatii de ridicari auto nu doar ca a transformat traficul din Sibiu in jungla dar a si lasat 13 oameni fara loc de munca. Acestia beneficiaza totusi de somaj. Ceva mai norocosi au fost alti 8, angajati mai vechi ai municipalitatii care fusesra detasati acolo si care acum s-au intors pe posturile pe care au fost incadrati initial.
Revenind la soferi si parcari, pentru o parcare pe zona hasurata soferii, daca sunt amendati, trebuie sa scoata din buzunar 100 de lei ca persoane fizice si 200 de lei ca persoane juridice. Sumele se injumatatesc daca sunt platite in 24 de ore. Cu aceeasi suma se sanctioneaza si stationarea in statiile de autobuz. Ceva mai scumpe sunt parcarile pe zonele care reprezinta cai de acces. Aici sumele sunt de 400 de lei penru persoane fizice si 600 de lei pentru persoane juridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Amendati pentru furt de lemne

3 barbati au fost amendati pentru ca au fost prinsi la furat de lemne. Doi dintre acestia au primit sanctiuni contraventionale a caror valoare aproape ca acopera cuantumul unei masini cu lemne pe care ar fi putut-o cumpara daca nu s-ar fi gandit sa fure…. Cei 3 barbati prinsi la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro