Unde se afla cel mai puternic supercomputer din lume – Nu e vorba de SUA

admin

China are cel mai performant supercomputer, depasind a sasea oara la rand SUA si alte puteri economice mondiale la acest capitol.

Insa cum se numeste masinaria-minune?

Fortune arata ca titlul de cel mai puternic supercomputer din lume ii revine lui „Tianhe-2”, care s-ar traduce in „Calea Lactee 2”.

El ocupa prima pozitie in cea mai recenta editie a clasamentului bianual compilat de specialistii de la Lawrence Berkeley National Laboratory si de la University of Tennessee.

China a creat cel mai rapid supercomputer din lume (Video)

E a sasea oara la rand cand aceasta masinarie de calcul primeste distinctia.

Supercomputerul Tianhe-2 a costat 100 de milioane de dolari si poate ajunge la o performanta de varf de 54,9 de cvadrilioane de operatii pe secunda.

El are 16.000 de noduri, fiecare cu doua procesoare Intel Xeon IvyBridge si trei procesoare Xeon Phi care formeaza impreuna un total de 3.120. 000 de nuclee de calcul.

Pentru a intelege ce capacitate uriasa are, il putem compara cu un Apple Mac Book Pro, fata de care e de 4.000 de ori mai puternic.

Per total, China are 109 din cele mai puternice 500 de supercomputere din lume, in timp ce SUA au 200.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Artistii eveniment gold: Goombay Dance Band

La sfârşitul anilor 70 solistul Oliver Bendt a creat o trupă de succes cu un stil exotic. A mixat puţin reggae cu multă poftă de viaţă şi a adus publicului o muzică plină de soare, imaginaţie şi căldură sufletească. Filosofia şi felul de a fi ale localnicilor din insula Santa […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro