Un nou record de nasteri la Sibiu

Record de bebelusi nascuti anul trecut la Sibiu. Mamaici din mai multe judete ale tarii au venit sa isi aduca pe lume puii la Maternitatea Sibiu. Numarul nou nascutilor a depasit 3 mii pe parcursul anului.

Reprezentantii Spitalului Judetean spun ca este cel de-al cincilea an consecutiv in care la Maternitatea din Sibiu numarul nou-nascutilor creste semnificativ. In urma cu 2 ani aici au avut loc aproximativ 2900 de nasteri. Numarul acestora a crescut peste 3 mii in 2017 si se preconizeaza o noua crestere pentru anul curent. Comparativ cu 2013 cresrterea numarului de nou-nascuti din maternitatea sibiana este de 21 la suta. Au venit pe lume la Sibiu 1460 de fetite si 1587 de baietei. Cea mai prolifica luna a fost septembrie cu aproape 300 de copilasi veniti pe lume. Chiar si in cele mai slabe luni, numarul copiilor nu a scazut sub 200.
Maternitatea e la Sibiu este considerata una dintre cele mai moderne din tara. Si asta dupa ce aici au fost investiti 26 de milioane de lei pentru un program complex de modernizare. La Maternitatea Sibiu nu nasc doar femeile din judetul nostru ci si mamici din Valcea, Mures sau Alba.
No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS