Un nou ecograf pentru Spitalul Judetean

Spitalul judetean continua dotarea sectiilor cu aparatura moderna. De saptamana viitoare pacientii sectiei de Gastroenterologie vor beneficia de ecografii de maxima precizie la care se va folosi noul ecograf pe caremedicii deja invata sa il foloseasca. Aparatul are o valoare de aproape 180 de mii de lei si a fost achizitionat cu bani proveniti dintr-o donatie a unei firme mediesene.

Noul ecograf permite examinari de maxima precizie si poate fi folosit pentru examinari abdominale, ginecologice, mulsculare, vasculare, urologice cardiace sau ale partilor moi. De asemenea permite investigatii complexe sectoriale si lineare.

Cel mai important este insa faptul ca aparatuleste dotat cu un sistem mobil de diagnosticare cu ultrasunete care permite vizualizarea lichidelor anatomice. Practic, cu ajutorul acestuia medicul este cel care se deplaseaza la patul pacientului pentru examinare.

Gastroenterologia sibiana are disponibile 30 de paturi pentru spitalizare continua si doua paturi pentru spitalizare de zi. De la inceputul anului si pana la finele lunii trecute aici au fost tratati aproape 2 mii de pacienti dintre care 576 au beneficiat de internare continua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Beat "de urla etilotestul", a produs o tamponare

Record de alcool la volan in cazul unui sibian prins de politistii sibieni in cursul serii trecute. Individul, un barbat in varsta de 42 de ani a cazut in mana oamenilor legii dupa ce a produs o tamponare. Cand l-au testat alcoolscopic, politistii au avut un adevarat soc! Etilotestul a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro