Un nou caz de SIDA

Hila Ovidiu

Peste 120 de cazuri de SIDA in Sibiu si inca unul confirmat de la inceputul anului si pana acum. Acesta este bilantul, trist dar adevarat, oferit de catre Directia de Sanatate Publica. Numarul cazurilor ar putea fi insa mai mare, dat fiind faptul ca putini sunt cei care se prezinta la medic pentru a-si face teste de depistare a virusului HIV.

Cei mai multi bolnavi de HIV/SIDA se afla in Medias. Acolo sunt inregistrate 92 de cazuri. La nivel de judet in ultimele 4 luni a mai fost confirmat inca un caz. In ceea ce priveste distributia cazurilor in functie de sex, 65 de persoane infectate sunt barbati, iar restul de 59 femei. Din totalul cazurilor din judetul nostru 3 sunt copii. Virusul se transmite prin contact sexual neprotejat, in cazul unei sarcinii de la mama la fat, in urma interventiilor chirurgicale sau stomatologice daca instrumentelefolosite nu au fost sterilizate corespunzator sau chiar la frizer. Boala nu poate fi luata pron folosirea la comun a alimentelor sau a veselei cu persoane contaminate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Inaltarea-Ziua Eroilor

Crestinii ortodocsi au sarbatorit joi Inaltarea Domnului. Sarbatoarea are loc la 40 de zile de la praznicul Sfintelor Pasti. In aceasta zi crestinii se saluta cu “Hristos s-a inaltat” si “Adevarat s-a inaltat”. Tot joi au fost sarbatoriti si eroii neamului. Sarbatoarea Inaltarii are loc de fiecare data la 40 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro