Un nou caz de gripa la Sibiu

Hila Ovidiu

A fost confirmat un nou caz de gripa la Sibiu. Victima este un tanar in varsta de 16 ani. De la inceputul anului si pana in prezent in judetul nostru au fost confirmate cu laboratorul 4 cazuri de gripa. Dintre acestea unul a fost soldat cu decesul victimei.

Pentru a fi supravegheat in permanenta de catre specialisti tanarul in varsta de 16 ani a fost internat in spital. Abia in momentul in care s-a insanatosit i s-a facut externarea. Cel de-al doilea caz confirmat in ultima perioada este la o femeie in varsta de 50 de ani care din pacate si-a pierdut viata din cauza complicatiilor date de gripa. Femeia era bolnav cronic si avea afectiuni cardiace, renale si respiratorii. De la inceputul sezonului gripal si pana in prezent au fost confirmate in tot judetul 4 cazuri de gripa. Toate au survenit la persoane nevaccinate antigripal. La Sibiu campania de vaccinare s-a incheiat la finele lunii februarie dupa ce au fost imunizati peste 14 mii de oameni, in mare parte bolnavi cronici si persoane cu varsta de peste 65 de ani.

La nivel national numarul deceselor survenite pe fondul gripei a ajuns la 86 de cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Imunoglobulina, pe terminate si la Spitalul Judetean

Criza de imunoglobulina se adanceste in tara noastra! Autoritatile au activat Mecanismul European de Protectie Civila si cer ajutorul statelor membre UE pentru obtinerea numarului necesar de doze. Si la Sibiu stocul este pe terminate. Daca nu se suplimenteaza urgent numarul de doze 6 pacienti si-ar putea pierde viata in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro