Un jandarm sibian, urmasul lui Robin Hood la tras cu arcul

Indemanare, precizie si…pasiune. Asa il putem descrie in cateva cuvinte pe Robin Hood de Sibiu. Un jandarm sibian face cinste unitatii in care isi desfasoara activitatea prin numeroasele concursuri castigate la… tir cu arcul. Marius Dinca isi doreste ca acest sport sa fie cat mai cunoscut in randul copiilor. Specilaistii spun ca Tirul cu arcul, imbina disciplina sportului de performanta cu distractia unui joc.

Plutonier Major Dinca Ioan Marius are 36 de ani si lucreaza la Jandarmeria Sibiu.Totodata el este instructor LEVEL 1 al Federatiei Romane de arc Traditional si FIELD. Pe langa toatae acestea, Marius mai este psiholog, criminalist si…luptator. Pasiunea tanarului pentru arc, vine din copilarie, de cand Marius isi facea arc din lemn de alun. Acum, a reust sa isi achizitioneze echipament profesional, de care este foarte mandru.

Marius Dinca spune ca tirul cu arcul este o provocare sportiva de ultima generatie si este sigur ca daca aceasta activitate va fi introdusa in programa scolara, copiii o vor iubi. El este dispus pana atunci, sa ii invete pe cat mai multi copii dar si adulti  despre tainele  acestui sport. Specialistii spun ca trasul cu arcul, imbunatateste puterea de concentrare, dezvolta disciplina, viteza de reactie, intareste increderea in sine si ii ajuta pe oameni sa socializeze.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS